top of page
  • Εικόνα συγγραφέαStratos Iosifellis

Φιλέτο Πάπιας με γλυκόξινη σάλτσα φτιαγμένη από Μαρμελάδα The Family Farm



Χρόνος Εκτέλεσης: 35 λεπτά | Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά | Μερίδες: 1-2


Υλικά:

Για την πάπια:

1 φιλέτο Πάπιας

1 κλωνάρι Δεντρολίβανο

Αλάτι

Πιπέρι


Για τη γλυκόξινη σάλτσα:

800 γρ. Ώριμες Ντομάτες

50 γρ. Ξύδι από Λευκό Κρασί

30 γρ. Μουστάρδα

120 γρ. Ξερό Κρεμμύδι

20 γρ. Σκόρδο

50 γρ. Μαρμελάδα Πορτοκάλι The Family Farm

50 γρ. Άλλειμα Λεμόνι, Αβοκάντο The Family Farm

6-8 φύλλα Δυόσμου, ψιλοκομμένα

Πιπέρι

Αλάτι

1 πρέζα Κάρυ

1 πρέζα Κίμινο


Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά):

Αγγούρι, κομμένο σε λεπτά στικ

Παστινάκι, κομμένο σε λεπτά στικ



Τρόπος Εκτέλεσης:

Για το ψήσιμο της πάπιας:

Παίρνουμε το φιλέτο πάπιας και το αλατοπιπερώνουμε, το χαρακώνουμε για να γίνει ακόμα πιο τραγανή η πέτσα. Θα πρέπει όμως, να είμαστε προσεκτικοί να μην χαράξουμε την σάρκα του φιλέτου καθώς θα χάσει όλα του τα υγρά.

Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στη συνέχεια τοποθετούμε ένα τηγάνι στο μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για τα πρώτα 5 λεπτά, βάζουμε την πάπια απευθείας πριν το τηγάνι κάψει με την πέτσα προς τα κάτω. Με αυτό θα πετύχουμε το ομοιόμορφο ψήσιμο της. Χρειαζόμαστε γύρω στα 5-6 λεπτά για το πρώτο γύρισμα.

Μόλις την γυρίσουμε ανεβάζουμε την φωτιά μας στο δυνατό και ψήνουμε για 3-4 λεπτά και 1 λεπτό πριν την βάλουμε φούρνο προσθέτουμε ένα ολόκληρο κλωνάρι δεντρολίβανο.

Τοποθετούμε το τηγάνι μας στον φούρνο αν δεν έχει χειρολαβή που καίγεται (στην περίπτωση που δεν κάνει το τηγάνι μας για φούρνο, μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι το περιεχόμενο του τηγανιού). Ψήνουμε στο φούρνο για 6-8 λεπτά.


Για τη γλυκόξινη σάλτσα:

Χοντροκόβουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα λαχανικά σε ένα blender και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα που θα έχει όμως ακόμα μικρά κομμάτια των λαχανικών.

Βάζω το μείγμα σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει μαζί με το ξύδι και την μουστάρδα.

Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να μην κολλήσει.

Προσθέτουμε τη Μαρμελάδα Πορτοκάλι και το Άλλειμα Λεμόνι, Αβοκάντο της εταιρείας The Family Farm, το αλάτι, το πιπέρι, τον φρέσκο δυόσμο, τα μπαχαρικά μας και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου άλλα 10 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμη.

Την παίρναμε από blender για να έχουμε μια πιο λεία σάλτσα.


Για το σερβίρισμα:

Βγάζουμε την πάπια από το φούρνο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, έτσι ώστε όταν το κόψουμε να μην χάσουμε όλα τα υγρά μας στο ξύλο κοπής. Κόβουμε σε στύλ ταλιάτας και το σερβίρουμε μαζί με την σάλτσα και την γαρνιτούρα.



Η συνταγή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία The Family Farm.


Τα προϊόντα είναι φτιαγμένα από 100% Φρούτο, Χωρίς Συντηρητικά ή πρόσθετες ουσίες. Είναι όλο Κρήτη!

Mε σεβασμό στο περιβάλλον, με οικολογικό αποτύπωμα μηδέν. Με έμφαση στην άριστη ποιότητα! Με βλέμμα στραμμένο στις συνταγές των προγόνων μας αφού είχαν γλυκαντική ουσία το σταφύλι πριν τη χρήση της ζάχαρης.

Τα φρούτα έχουν επιλεγεί ένα προς ένα και έχουν μπει νοικοκυρεμένα στο βαζάκι διατηρώντας έτσι το άρωμα, το χρώμα και τη γεύση τους. Βιολογικά και Χειροποίητη! Κάθε φορά παρασκευάζεται 1+1/2 κιλό μαρμελάδα.






Πρόσφατα η Εταιρεία The Family Farm, τιμήθηκε με το Διακρατικό Βραβείο Καινοτομίας Innovagro του Προγράμματος Interreg ADRION

από την Περιφέρεια Κρήτης.





bottom of page