top of page
  • Εικόνα συγγραφέαStratos Iosifellis

Τάρτα με Μαρμελάδα Λεμόνι The Family Farm


Υλικά: 300 γρ. Σπιτική Βιολογική Μαρμελάδα Λεμόνι The Family Farm

Για τη ζύμη: 350 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. Βούτυρο μαλακό κομμένο σε κύβους 60 γρ. Κρυσταλλική Ζάχαρη 60 γρ. Κρύο Νερό Για τη μαρέγκα: 2 Αυγά, μόνο το ασπράδι 60 γρ. Κρυσταλλική Ζάχαρη Τρόπος Εκτέλεσης: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο μέχρι να έχουμε μια εύθρυπτη ζύμη. Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να το απορροφήσει τελείως. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη να έχει πάχος περίπου 5mm. Την κόβουμε και την τοποθετούμε στην ταρτιέρα, τρυπάμε απαλά το κάτω μέρος της ζύμης με ένα πιρούνι και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Τοποθετούμε πάνω της ένα φύλο λαδόκολλας το οποίο γεμίζουμε με όσπρια. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσό-καφέ χρώμα. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Για τη μαρέγκα: Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών μέχρι να αφρατέψουν και σταδιακά ρίχνουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη τελείως και η μαρέγκα να είναι γυαλιστερή και παχιά. Για το τέλος: Γεμίζουμε τις τάρτες με τη μαρμελάδα και καλύπτουμε από πάνω με μαρέγκα, καίμε τη μαρέγκα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Η συνταγή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία The Family Farm.

Η Μαρμελάδα είναι από 100% Λεμόνι, Βιολογική, Χειροποίητη, Χωρίς Ζάχαρη από Χυμό Κρητικού Σταφυλιού με Μηδέν Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα.

Με μεράκι και αγάπη για την παράδοση του τόπου, η εταιρεία The Family Farm απογείωσε την μαρμελάδα που όλοι ξέρουμε. Χρησιμοποιώντας μεθόδους με Κανένα Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα και δίνοντας έμφαση στην Άριστη Ποιότητα του Προϊόντος, κάνει περίφανη όλη την Χώρα για την επιμονή και τους στόχους της!


bottom of page