top of page
  • Εικόνα συγγραφέαStratos Iosifellis

Πουτίγκα Σοκολάτας



Υλικά:

650 γρ. Πλήρες Γάλα

120 γρ. Ζάχαρη

Μια πρέζα Αλάτι

40 + 50 γρ. Αλεύρι

50 γρ. Κακάο Semprevivo Bitter 42%

50 γρ. Αυγό

2 Κρόκους Αυγών

150 γρ. Κουβερτούρα

50 γρ. Βούτυρο

1 Βανιλίνη

Τρόπος Εκτέλεσης:

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.

Αλείφουμε με βούτυρο, 6 μικρές ατομικές φόρμες αλουμινίου και στη συνέχεια προσθέτουμε σκόνη κακάο σε καθεμία φόρμα και τις περιστρέφουμε, έτσι ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια της φόρμας, χτυπώντας ελαφρά για να αφαιρέσουμε το κακάο που έχει απομείνει.

Αναποδογυρίζουμε κάθε φόρμα σε μία επιφάνεια και αφαιρούμε την επιπλέον σκόνη κακάο που έχει απομείνει.

Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν-μαρί και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει, αφαιρούμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη μαζί, έτσι ώστε να έχουμε ένα πολύ παχύρευστο χυλό και στη συνέχεια σιγά-σιγά ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από το χυλό μέσα στο μπολ που περιέχει το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλο το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε και το αλεύρι.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μία μεγάλη κανάτα και στη συνέχεια το μοιράζουμε ισομερώς στις φόρμες. Προσέχουμε να μην χυθεί έξω και γεμίζουμε μέχρι το χείλος της κάθε φόρμας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.

Αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2 λεπτά, χρησιμοποιούμε ένα μαχαίρι για να τα ξεκολλήσουμε από τις άκρες της κάθε φόρμας και μία καθαρή πετσέτα για να τα αναποδογυρίζουμε στα πιάτα.


Η συνταγή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τηνΓερούσης Π. & ΣΙΑ Ο.Ε., μπορείτε να δείτε όλα τα προϊόντα της εταιρείας εδώ: http://semprevivo.gr/

bottom of page