top of page
  • Εικόνα συγγραφέαStratos Iosifellis

Ψητό Camembert με μαρμελάδα τομάτας και θυμάρι.


Για την μαρμελάδα: Υλικά: 1100 γρ. Τομάτες 5 γρ. Κανέλα 15 γρ. Τζίντζερ 500 γρ. Ζάχαρη 5 γρ. Αλάτι 30 γρ. Βούτυρο Τρόπος Εκτέλεσης: Περνούμε και πλένουμε της ντομάτες, με ένα μαχαίρι μικρό βγάζουμε το κοτσάνι και χαράζουμε τις ντομάτες από πίσω.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε άφθονο νερό με λίγο αλάτι και το βάζουμε να βράσει. Όταν φτάσει στο σημείο βρασμού, μπλανσάρουμε* τις τομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις ξεσποριάζουμε.

*Cooking Tip:

Το Μπλανσάρισμα ή Ζεμάτισμα είναι μια μαγειρική διαδικασία που περιλαμβάνει εναπόθεση του τροφίμου, συνήθως λαχανικού ή φρούτου, σε νερό που βράζει για σύντομο χρονικό διάστημα, εξαγωγή με διάτρητη κουτάλα από την κατσαρόλα βρασίματος, και άμεση ψύξη με βύθιση σε λεκάνη με παγωμένο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνομε την ντομάτα την κανέλα και το τζίντζερ ψιλοκομμένο και το βάζουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και προσθέτω την ζάχαρη το αλάτι και το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει , στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύω πολύ καλά.

Για το Camembert:

Υλικά:

1 τμχ Camembert (250γρ)

60 γρ. Μαρμελάδα Τομάτας

5 γρ. Φρέσκο Θυμάρι

Τρόπος Εκτέλεσης:

Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε λαδόκολλα, ακουμπάμε το camembert και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει.

Το σερβίρουμε σε ένα πιάτο την μαρμελάδα και το φρέσκο θυμάρι.

bottom of page